Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

7 Ιουλίου 2012

Κόκορας κρασάτος με χοντρά μακαρόνια

Υλικά
1 πακέτο παστιτσάδα Misco παραδοσιακά
1 κόκορα σε μερίδες (2 κιλά περίπου)
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι κρασί
2 κουτάκια ντοματάκια ψιλοκομμένα στο χυμό τους
4 φρέσκες ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
1 κανελόξυλο
4-5 μπαχάρια
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
1 πρέζα ζάχαρη
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα τριμμένη μυζήθρα για το σερβίρισμα
αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε καλά τις μερίδες του κρέατος απ΄όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα και τα φέρνουμε μια δυο βόλτες.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τις φρέσκες τριμμένες ντομάτες, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 1/2 ώρα, μέχρι να μελώσει η σάλτσα του.
Βράζουμε την παστιτσάδα σε άφθονο αλατισμένο νερό και σουρώνουμε.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε με τον κόκορα και ξερή μυζήθρα τριμμένη.

Καλή επιτυχία!

από τη Misco

Δεν υπάρχουν σχόλια: