Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

10 Ιουλίου 2012

Μυδοπίλαφο


Μια αγαπημένη μου συνταγή....
Μυδοπίλαφο, μια γεύση ξεχωριστή...

Παίρνω μύδια κατεψυγμένα (2 σακουλάκια), 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα, λαδάκι, 1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί, μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο, 3 φλυτζάνια τσαγιού ρύζι σπυρωτό για πιλάφι, αλάτι, και πιπέρι.

Τσιγαρίζω στο λάδι τα κρεμμύδια, ρίχνω τα μύδια  και σβήνω με το άσπρο κρασί.
Προσθέτω ζεστό νεράκι να σκεπαστούν τα μύδια, αλάτι, πιπέρι και αφήνω σε σιγανή φωτιά για βράσουν για 20 λεπτά περίπου.
 Κατόπιν προσθέτω το ρύζι.
  Ρίχνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο και αφήνω να βράσει σε σιγανή φωτιά, ώσπου το φαγητό να πιεί το ζουμάκι του...
Ένα ιδιαίτερα υπέροχο πιάτο... γευστικότατο πάνω απ΄όλα!

Καλή επιτυχία!!!

4 σχόλια:

Τατιάνα είπε...

Καταπληκτικό!!!!!!!!!

Θεοφανώ Ζωή είπε...

Το δοκιμάζω σήμερα. Θα αφήσω σχόλιο μετά ^_^

Θεοφανώ Ζωή είπε...

Το δοκίμασα και βγήκε πεντανόστιμο :) Έβαλα basmati ρύζι αντί για το κανονικό όμως. Ευχαριστώ για την συνταγή :)

Elisabet είπε...

Τελειο