Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

22 Φεβρουαρίου 2013

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και πορτοκαλάδα

Πανεύκολο και δροσερό γλυκάκι!
 Δοκιμάστε το!

Υλικά
1 κιλό γάλα
4 πορτοκαλάδες χωρίς ανθρακικό (250 γρ. η μία)
16 κουταλιές ζάχαρη
1 κουτί άνθος αραβοσίτου βανίλια
μπισκότα τύπου μιράντα ή τα τετράγωνα πτι-μπερ

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα στη φωτιά μαζί με το μισό άνθος αραβοσίτου και τη μισή ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά η κρέμα.

Σε ένα ταψάκι αδειάζουμε την κρέμα και βάζουμε πάνω μια στρώση μπισκότα. Βάζουμε τις πορτοκαλάδες, το υπόλοιπο άνθος αραβοσίτου και την υπόλοιπη ζάχαρη να βράσουν και φτιάχνουμε μια πηχτή κρέμα πορτοκαλιού, που την αφήνουμε πρώτα να κρυώσει λίγο και μετά την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα.
 Μόλις κρυώσει το γλυκό, το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει και να κόβεται σε κομμάτια. Το ξεφορμάρουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα και στολίζουμε την επιφάνεια του γλυκού, με φέτες πορτοκαλιού ή κερασάκια!


 Καλή επιτυχία!

1 σχόλιο:

SPYRIDOULA είπε...

Φανταστικό το γλυκό σου!Φαίνεται πεντανόστιμο και απο εμφάνιση είναι τέλειο!Κρατώ τη συνταγή και θα το δοκιμάσω!Φιλάκια πολλά!