Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

16 Ιουλίου 2012

Μελιτζάνες κοκκινιστές με πατάτες

μελιτζάνες κοκκινιστές-συνταγές μαγειρικής-τετράδιο με συνταγές
Υλικά
Μελιτζάνες: 1 κιλό
Πατάτες: 1 κιλό
Ντομάτες: 1 κιλό (ώριμες)
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μεγάλο
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 3 - 4 σκελίδες
Ελαιόλαδο: 3/4 κούπας
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ζάχαρη: 1/2 - 1 κουταλάκι (ανάλογα με το πόσο ξινή είναι η ντομάτα)

Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε μεγάλα κιδωνάτα κομμάτια και τις αλατίζετε. Τις αφήνετε μισή ώρα σε τρυπητό να βγάλουν την πικράδα τους.
2. Εν τω μεταξύ, καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κύβους, 2 - 3 εκ. περίπου. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε ή τις τρίβετε. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
3. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τις μελιτζάνες και τις πατάτες να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαραίνετε κι αυτά για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας που και που, να μην αρπάξουν.
4. Προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε και λίγη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και οι μελιτζάνες και να δέσει η σάλτσα.
5. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου. ταιριάζει πολύ με τυρί φέτα.


Καλή επιτυχία!!!
Από radicio

Δεν υπάρχουν σχόλια: