Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

17 Ιουλίου 2012

Ραβανί



Υλικά
2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτζάνι αλεύρι σκληρό
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι βούτυρο γάλακτος
5 αυγά
3 βανίλιες
2 κουταλάκια μπεϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
Ξύσμα πορτοκαλιού
½ φλυτζάνι τσαγιού αμύγδαλα κοπανισμένα (προαιρετικά)
σαντιγύ
λίγο ρόδι
Για το σιρόπι
3½ φλυτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια νερό
1 φλούδα πορτοκαλιού / ζωμό ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι, τη σόδα, τις βανίλιες και το μπέϊκιν. Χτυπάμε το βούτυρο, με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου αλεύρι – μαρέγκα εναλλάξ. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45’. Στο μεταξύ βράζουμε το σιρόπι για 5’ και μόλις το ραβανί μισοκρυώσει το περιχύνουμε λίγο-λίγο με το σιρόπι. Διακοσμούμε με σαντιγύ και τα κομματάκια ρόδι.

Καλή επιτυχία!!!

Από τη melissa

Δεν υπάρχουν σχόλια: