Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

19 Ιουλίου 2012

Κολοκυθολούλουδα γεμιστά

Υλικά
1 κουταλιά ψιλοκομμένος ΑΝΗΘΟΣ
1 κουταλιά ψιλοκομμένος ΔΥΟΣΜΟΣ
1 φλιτζάνι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
2 μέτρια τριμμένα ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
2 ½ κουταλιές ψιλοκομμένο ΜΑΪΝΤΑΝΟ
2 μεγάλα τριμμένα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
τον χυμό από ½ ΛΕΜΟΝΙ
1 ½ φλιτζάνι ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
1 μεγάλη τριμμένη ΤΟΜΑΤΑ
1 ΚΥΒΟ KNORR ΑΓΡΟΚΗΠΟ "ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ & ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΤΙΣ"
30 ΚΟΛΟΚΥΘΟΛΟΥΛΟΥΔΑ
ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ

Εκτέλεση
1.Καθαρίζετε το εσωτερικό από τα κολοκυθολούλουδα και τα πλένετε προσεκτικά για να μη σπάσουν.
2.Βάζετε σε μπόλ τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια, τη ντομάτα, το ρύζι, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε. Γεμίζετε τα κολοκυθολούλουδα με το μείγμα και τα βάζετε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, το ένα δίπλα στο άλλο με ένα πιάτο να τα σκεπάζει. Ρίχνετε 2 ½ φλυτζάνια νερό, τον κύβο και τον χυμό λεμονιού. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και τα σιγοβράζετε 3/4 της ώρας. Τρώγονται και κρύα.

Καλή επιτυχία!!!

Από elais

Δεν υπάρχουν σχόλια: