Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

24 Ιουλίου 2012

Γεμιστές πιπεριές με φέτα

Υλικά
Για 4-6 άτομα

1 φλυτζάνι μαγιονέζα
4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές κομμένες στη μέση
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μικρά κυβάκια
2 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε μικρά κυβάκια
1 καρότο τριμμένο
2 κουταλές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι γκούντα τριμμένο
4 κομμάτια φέτα θρυμματισμένη
ξίδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το καρότο, το μαϊντανό, τη μαγιονέζα και τον άνηθο και στο τέλος αλατοπιπερώνουμε.
Καθαρίζουμε τις πράσινες πιπεριές από τα σποράκια και στη συνέχεια τις κόβουμε κάθετα.
Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα της μαγιονέζας και φέτας.
Βάζουμε στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Τέσσερα λεπτά πριν βγάλετε το φαγητό από τον φούρνο πασπαλίστε με τριμμένο γκούντα και αφήστε 2 λεπτά μέχρι να λιώσει.

Καλή επιτυχία!!!

sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: