Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

19 Φεβρουαρίου 2013

Σουφλέ σπανάκι

 Μια παλιά συνταγή δοκιμασμένη άπειρες φορές!!!
Υλικά
1 κιλό σπανάκι
100 γραμ. βούτυρο
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
4-5 φλιτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο
4 αυγά
500 γραμμάρια φέτα
αλάτι, πιπέρι
4-5 κουταλιές σούπας αλεύρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σπανάκι και το πλένουμε, το κόβουμε σε 2-3 μέρη και το βάζουμε στη κατσαρόλα χωρίς νερό. Ανάβουμε τη φωτιά και το αχνίζουμε. Το σουρώνουμε. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε 100 γραμμάρια βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Ανάβουμε τη φωτιά και τα σωτάρουμε ελαφρώς.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τον άνηθο ψιλοκομμένο και το σπανάκι και τα φέρνουμε και αυτά 3-4 βόλτες.
 Τα αδειάζουμε σε ένα μπωλ και μέσα ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. 
Τα ανακατεύουμε προσεκτικά για να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
 Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρέξ παραλληλόγραμμο ή ένα ταψάκι 
και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-60 λεπτά περίπου. 
Μόλις μισοκρυώσει το κόβουμε και το σερβίρουμε σκέτο ή πασπαλισμένο με τριμμένη φέτα.
 Η γεύση του μοναδική!!!
Καλή επιτυχία!!!

1 σχόλιο:

Ποδηλάτισσα είπε...

Σουφλέ σπανάκι!!!! το αγαπημένο μου... το φτιάχνω όμως με 4 τυριά από 250 γραμ το κάθε τυρί... φέτα, κεφαλοτύρι, ρεγκάτο, κασέρι!!!! δοκίμασε το!!! Πολλά φιλιά καλό σαββατοκύριακο!!!!!!