Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

31 Ιουλίου 2012

Καλημέρα!... καφεδάκι?

Καλημέρα σας!
Πρωινό ξύπνημα... και ένα καφεδάκι απαραίτητο!!!
Βάζω το μπρίκι στη φωτιά και τα λέμε!
Μμμμμ, μυρωδιά φρεσκοκομμένου καφέ!!!
  •  Καφές βαρύς γλυκός
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
1-1/2 έως 2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού καφέ

Βάζουμε το νερό στο μπρίκι να ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και τον καφέ και ανακατεύουμε. Όταν φουσκώσει,  τον κατεβάζουμε πριν βράσει, για να μη χαλάσει το καϊμάκι του. (Καϊμάκι είναι το πηχτό στρώμα με ή χωρίς φούσκες που σχηματίζεται μόλις αρχίζει να φουσκώνει ο καφές. Ένας βαρύς καφές έχει πάντα καϊμάκι).

  • Καφές μέτριος βραστός
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 έως 1-1/2 κουταλάκι γλυκού καφέ

Βάζουμε το μπρίκι στη φωτιά, ρίχνουμε τα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε τον καφέ να πάρει βράση, για να κόψει το καϊμάκι του.

                            Στην υγειά σας!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: