Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

12 Ιουλίου 2012

Τηγανόψωμα

Υλικά
αλεύρι όσο πάρει
1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
2 μέτρια κρεμμυδάκια
αλάτι - πιπέρι (κατά βούληση)

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με νερό, μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, δυο μέτρια κρεμμυδάκια τριμμένα, το χυμό από 2-3 ντομάτες ώριμες και την υπόλοιπη ντομάτα κομμένη σε κομματάκια.
Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα. Παίρνουμε λίγο λίγο τον χυλό και τον ρίχνουμε στη μέση του τηγανιού, στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρονται ή σκέτα ζεστά ή πασπαλισμένα με τυρί φέτα, σαν μεζές του ούζου (στο μέγεθος περίπου τηγανίτας)

Συνταγή από Σαντορίνη

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: