Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

24 Ιουλίου 2012

Γιαουρτογλυκό με πτι-μπερ

Γιαουρτογλυκό με πτι-μπερ-glyka-συνταγές
Υλικά
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Για 24 μικρά τεμάχια

1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου
500 g στραγγάτο γιαούρτι 7% λιπαρά
250 ml πλήρες φρέσκο γάλα (1 κούπα)
100 g ζάχαρη (7 κουταλιές της σούπας)
50 g κορν φλάουρ (5 κουταλιές της σούπας)
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μπισκότα σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να βράσει η κρέμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα επάνω στη φωτιά για 2’.
Στρώνουμε σε ένα ταψί διαστάσεων 26x34 εκατοστών, τα μπισκότα. Αδειάζουμε από επάνω τη ζεστή γιαουρτόκρεμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Σπάμε όσα μπισκότα έχουν περισσέψει και τα πασπαλίζουμε επάνω στην κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο.
Αφού κρυώσει χαράζουμε με μαχαίρι, με «οδηγό» τη βάση των μπισκότων και σερβίρουμε σκέτα η με ποικιλία από μαρμελάδες.
Μία μαρμελάδα φρούτων του δάσους θα τονίσει περισσότερο τη γεύση του γιαουρτιού, ενώ μία μαρμελάδα φράουλας ή βερίκοκου θα το κάνει πιο γλυκό.

Καλή επιτυχία!!!

papadopoulou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: