Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

4 Ιουλίου 2012

Τούρτα ψυγείου εύκολη!

τούρτα ψυγείου-μπισκότα πτι μπερ-συνταγές-τετράδιο συνταγών

Γίνεται με 
2 πακέτα μπισκότα Παπαδοπούλου (πτι μπερ)
1 λίτρο φρέσκο γάλα
250 γραμμάρια ζάχαρη
65 γραμμάρια κόρν φλάουρ
3 αυγά
1 κιλό σαντιγύ
100 γραμμάρια αμύγδαλα
1 φλιτζάνι γάλα (για να βρέξουμε τα μπισκότα)
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
κερασάκια για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε τα 3/4 του γάλατος στη φωτιά μαζί με τη μισή ζάχαρη. Όταν βράσει, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τα αυγά, αφού τα έχουμε ανακατέψει όλα μαζί και τα έχουμε αραιώσει με το υπόλοιπο γάλα. Πρέπει να βράσουν 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Ανακατεύουμε το κρύο μίγμα με τη σαντιγύ. Στρώνουμε σε μια πιατέλα τα μπισκότα αφού τα βουτήξουμε στο γάλα με το κονιάκ. Ρίχνουμε τη μισή κρέμα και στρώνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και στρώνουμε τα σπασμένα αμύγδαλα, σαντιγύ και γαρνίρουμε με κερασάκια. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: