Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

1 Αυγούστου 2012

Τυροπιτάκια ρολό με ανθότυρο και φέτα!

Είναι πολύ απλή συνταγή!
Φύλλο κρούστας, ανθότυρο, τυρί φέτα, αυγά, βιτάμ ή βουτυράκι!
Σε ένα μπολ βάζουμε γύρω στα 500 γραμμάρια ανθότυρο και τυρί φέτα τριμμένη, περίπου 250 γραμμάρια.
Χτυπάμε 3 αυγά και τα ρίχνουμε στο μίγμα των τυριών. Αν το τυρί φέτα είναι αλμυρό, δεν βάζουμε καθόλου αλάτι. Ανακατεύουμε καλά... και η γέμισή μας είναι έτοιμη.
Έχουμε ένα πακέτο φύλλο κρούστας. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας, ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε και βάζουμε άλλο ένα από πάνω (για κάθε ρολό 2 φύλλα δηλαδή). Με ένα κουτάλι απλώνουμε κατά μήκος τη γέμιση των τυριών και τυλίγουμε προσεχτικά σε ρολό. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα, ώσπου να τελειώσει η γέμιση. Τοποθετούμε κάθε ρολό στο ταψί μας, βουτυρώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν. Όταν ψηθούν αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και κόβουμε σε μικρότερα ρολάκια!

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: