Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

28 Αυγούστου 2012

Βυσσινάδα!

Κόκκινο βαθύ χρώμα βύσσινου!!!
Να το πιείς στο ποτήρι... με παγάκια... δροσερό, δροσερό!!!...
Υλικά
1 κιλό βύσσινα
1 κιλό ζάχαρη
χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση
Κόβουμε τα κοτσάνια από τα βύσσινα, τα πλένουμε και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια. Στη συνέχεια τα βάζουμε στο blender και τα πολτοποιούμε. Τοποθετούμε τον πολτό σε σφιχτό στραγγιστήρι ή τουλπάνι και τον πατάμε, ώστε να ξεχωρίσουμε όλο τον χυμό. Βράζουμε τον χυμό με την ζάχαρη και το λεμόνι μέχρι να γίνει ένα σιρόπι πηχτό, όσο των γλυκών του κουταλιού. Όταν ετοιμαστεί, το αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε σε καθαρά και στεγνά μπουκάλια. Σερβίρουμε αραιώνοντας το σιρόπι με δροσερό νερό.

Στην υγειά σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: