Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

11 Αυγούστου 2012

Λαγός στιφάδο!

Υλικά 
1 κιλό κρέας λαγού
80 γραμμάρια λάδι
1 κρεμμύδι
150 γραμμάρια κρασί
1 κιλό κρεμμυδάκια
ντοματούλες
αλάτι, πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλιά της σούπας ξύδι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας του λαγού σε 10 κομμάτια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα (με το αίμα τους, χωρίς να τα πλύνουμε), μαζί με το λάδι, το 1 κρεμμύδι και λίγο αλάτι.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αρχίζουμε να συχνοανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει καλά. Προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε. Όταν μισοψηθεί έχουμε έτοιμα καθαρισμένα 1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά και τα ρίχνουμε στην κατσαρό.αα με το κρέας, προσθέτοντας τον ντοματοπελτέ λιωμένο σε λίγο νερό. Όταν τσιγαριστούν όλα μαζί και σχεδόν ψηθούν, ρίχνουμε πιπέρι, 1 φύλλο δάφνης και ξύδι. Τον σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει με όλα τα υλικά μαζί...
Το στιφάδο μας είναι έτοιμο!

Καλή όρεξη!!!

Συνταγή από την Κρήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: