Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

1 Αυγούστου 2012

Εύκολο ογκρατέν!

Υλικά
250 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι χοντρό
3 φλιτζάνια γάλα
1/3 του πακέτου βιτάμ
3 αυγά
250 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη
2 φλιτζάνια τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση
Βράζουμε το μακαρονάκι, όχι πολύ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε. Αλείφουμε το ταψί με βιτάμ, χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και τα ρίχνουμε στο ταψί. Ρίχνουμε το γάλα, το τυρί φέτα, το 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι και τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέσα στο ταψί.
Από πάνω ρίχνουμε κομματάκια από το βιτάμ και τέλος το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 40 - 50 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: