Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

8 Αυγούστου 2012

Γεμιστές πιπεριές με ρύζι και μυρωδικά!

Πιπεριές γεμιστές με ρυζάκι 
και άφθονα μυρωδικά!
Μια γεύση ξεχωριστή στο τραπέζι μας!
Υλικά (για 4 μερίδες)
2 κρεμμύδια ξερά
2 κουταλιές σούπας λάδι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
250 γραμμάρια ρύζι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
(προαιρετικά, 2 φυλλαράκια δυόσμο)
3 ντομάτες
12 πιπεριές κέρατα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι, με τις 2 κουταλιές λάδι. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε περίπου 10 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον άνηθο και το δυόσμο και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μίγμα των κρεμμυδιών και του ρυζιού να σοταριστούν.
Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια (αφού τις ζεματίσουμε για λίγο σε νερό που βράζει και τις ξεφλουδίσουμε) και τις ρίχνουμε κι αυτές στο τηγάνι. Σιγοβράζουμε ώσπου το ρύζι να πιεί τα υγρά του και αλατοπιπερώνουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τα καπάκια και τα σπόρια τους. Στη συνέχεια, τις γεμίζουμε με το μίγμα του ρυζιού και τις τοποθετούμε σε ταψάκι λαδωμένο. Σιγοψήνουμε ώσπου να βράζει η γέμιση και να πάρουν οι πιπεριές μας ένα όμορφο ξανθό χρώμα!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: