Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

3 Αυγούστου 2012

Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό!

Υλικά 
1 κιλό χταπόδι
1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
3-4 ώριμες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι λάδι

Εκτέλεση
Βάζουμε το χταπόδι στο νερό από το προηγούμενο βράδυ για να μαλακώσει. Αν είναι μαλακό, το κόβουμε κατευθείαν σε κομμάτια, το πλένουμε και το βάζουμε να στραγγίξει. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Έπειτα ρίχνουμε το χταπόδι, το ανακατεύουμε και το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε νερό και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν έχει μισοψηθεί, ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να ψηθεί καλά. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και στη σάλτσα που έχει μείνει μαγειρεύουμε τα κοφτά μακαρονάκια, προσθέτοντας νερό, αν χρειαστεί. Ανακατεύουμε το χταπόδι με τα μακαρονάκια και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Καλή επιτυχία!!!

2 σχόλια:

Eri είπε...

Καλως σας βρήκα! Υπέροχο φαγάκι που γεμίζει αναμνήσεις!

Τετραδιο συνταγων είπε...

Καλώς σε βρήκα κι εγώ! Να είσαι καλά!