Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

3 Αυγούστου 2012

Σταφιδόπιτα

Γλυκιά γεύση... 
με άρωμα κανέλας και γαρίφαλου!
σταφιδόπιτα-νηστίσιμα γλυκά-πίτες-παλιές συνταγές
Υλικά
1 κιλό αλεύρι μαλακό
1/2 κιλό ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι κανέλλα βρασμένη
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι αμμωνία
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 φλιτζάνι σταφίδες αλεσμένες
γαρίφαλα σε σκόνη
2 φλιτζάνια λάδι

Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά. Διαλύουμε την αμμωνία και τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το λάδι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κανέλλα, τα γαρίφαλα, το ξύσμα λεμονιού και τις σταφίδες. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και όταν το μίγμα είναι έτοιμο, το βάζουμε σε ταψάκι αλειμμένο με λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου.
Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: