Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

7 Αυγούστου 2012

Σουφλέ ζυμαρικών με ζαμπόν και τυρί

Ένα εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο φαγητό!
Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά πένες ή βίδες
15 φέτες ζαμπόν ή πάριζα
1 φλιτζάνι τσαγιού κίτρινο τυρί (του τοστ που λιώνει) τριμμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
λίγο βιτάμ
(προαιρετικά: φέτες μπέικον, λουκανικάκια κομμένα σε φετάκια, γαλοπούλα, πιπεριά ψιλοκομμένη)

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά με λίγο αλάτι, όχι όμως να παραβράσουν. Τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα τυριά, τα αλλαντικά και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα ταψάκι και τα περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε κομματάκια βιτάμ από πάνω
και ψήνουμε στους 220 βαθμούς (σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο στην αρχή και προς το τέλος ξεσκεπάζουμε), ώσπου να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Καλή επιτυχία... και καλή σας όρεξη!!!

5 σχόλια:

Σοφία είπε...

Αγαπημένο φαγητό,
από τις πρώτες επιλογές, όταν
έρχονται φίλοι.
Φιλιά ! Ευχαριστούμε !

SPYRIDOULA είπε...

Φανταστικό το φαγάκι σου!!! Απο τα πιο αγαπημένα μου!!! Φιλάκια πολλά!!!

Ανώνυμος είπε...

posi wra to psinoume?

Τετράδιο συνταγών είπε...

Γύρω στη μισή ώρα θέλει, ώσπου να ψηθεί και να ενωθεί η κρέμα γάλακτος με τα άλλα υλικά και να πάρει το φαγητό λίγο χρώμα. Καλή σου μέρα Ανώνυμε!

Ανώνυμος είπε...

ποσες μεριδες ειναι