Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

23 Αυγούστου 2012

Λεμονάδα... δροσερή!!!

Διατηρούμε αυτή τη λεμονάδα στο ψυγείο και την αραιώνουμε με παγωμένο νερό, ένα μέρος λεμονάδα με δυο νερό. 
Είναι ολόφρεσκη η γεύση της, 
σα να να την έχουμε μόλις στύψει!!!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
2 ποτήρια νερό
1-1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ολόκληρη φλούδα λεμονιού
1 καλά γεμάτο ποτήρι φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα, που θα τη βγάλουμε χωρίς την άσπρη σάρκα γιατί πικρίζει. Όταν βράσει λίγο και λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Όταν κρυώσει, το βάζουμε σε μπουκάλι στο ψυγείο. Μπορούμε να σερβίρουμε τη λεμονάδα σε κανάτα με παγάκια και φέτες λεμονιού και κόκκινα φρούτα εποχής, φράουλες ή κεράσια ή φέτες από κόκκινα μήλα.

Στην υγειά σας!

από την κ. Ελεονώρα Φατούρου (Αθήνα)

1 σχόλιο:

Τατιάνα είπε...

Την έφτιαξα και την πίνω ήδη!
Πολύ καλή!