Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

27 Αυγούστου 2012

Ρεβυθοκεφτέδες

Υλικά
250 γραμ. ρεβύθια
1/2 κιλό σπανάκι ζεματισμένο
1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι
150 γραμ. τυρί φέτα
1 αυγό
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 ματσάκι άνηθο
λίγο δυόσμο
3-4 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
Από πάνω:
λίγο τριμμένο τυρί
πιπέρι

Εκτέλεση
Μουσκεύουμε από το βράδυ τα ρεβύθια μας. Την επομένη τα βράζουμε, τα ξεφλουδίζουμε και τα πατάμε να λιώσουν (όχι στον μύλο). Ζεματάμε το σπανάκι, το κόβουμε και το ρίχνουμε στα λιωμένα ρεβύθια. Ρίχνουμε το αυγό, το τριμμένο τυρί, την φέτα, τον άνηθο και τον δυόσμο.
 (Όλα τα υλικά στεγνά). Αν υπάρχει νερό, βάζουμε την φρυγανιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, ζυμώνουμε,  πλάθουμε σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και πιπεράκι!

Καλή επιτυχία!!!

"Κυκλαδίτικη συνταγή"

Δεν υπάρχουν σχόλια: