Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

28 Αυγούστου 2012

Παγωτό παρφέ σοκολάτα!!!


Υλικά
(για 8 μερίδες)

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
3/4 του φλιτζανιού φρέσκο γάλα
200 γραμ. κουβερτούρα
700 γραμ. κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ
8 κουταλιές λικέρ Τία Μαρία
8 κερασάκια μαρασκίνο

Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί μαζί με το φρέσκο γάλα. Την αφήνουμε να κρυώσει και την χτυπάμε στο μπλέντερ με το ζαχαρούχο γάλα και τον καφέ. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και την ανακατεύουμε πολύ καλά στο μίγμα της σοκολάτας, κρατώντας λίγη για το γαρνίρισμα. Τοποθετούμε την κρέμα στην κατάψυξη να παγώσει για μερικές ώρες. Σερβίρουμε το παγωτό σε ποτήρια σαμπάνιας, αφού πρώτα βάλουμε σε κάθε ποτήρι από μια κουταλιά λικέρ Τία Μαρία. Γαρνίρουμε με την κρέμα σαντιγύ και ένα κερασάκι μαρασκίνο.

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: