Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

2 Αυγούστου 2012

Σαρδέλες με ντομάτα στο φούρνο!

Με ουζάκι... ό,τι πρέπει!..
Ένα θαλασσινό πιάτο πεντανόστιμο!
Υλικά
1 κιλό σαρδέλες
5 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
2 φλιτζάνια τσαγιού ντομάτες ξεφλουδισμένες, κομμένες σε κυβάκια
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τα ψάρια, τα καθαρίζουμε και αφαιρούμε (όσοι θέλουν) το κεφάλι και το κόκκαλο.
Βάζουμε τα ψάρια σε ταψί, τα αλατίζουμε, ρίχνουμε από πάνω τη ντομάτα, το σκόρδο και το λάδι.
Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Καλή όρεξη!!!

1 σχόλιο:

Sofia Sofeto είπε...

Καλησπέρα!
Λατρεύω τα ψαράκια και φυσικά τις σαρδέλες που είναι απ'τα πιο υγιεινά ψάρια,
τα μαγειρεύουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο...και είναι υπέροχα!