Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

30 Αυγούστου 2012

Παγωτό βανίλια!


Υλικά
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
2 κουτιά γάλακτος νερό
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 βανίλιες άρωμα
4 ζελατίνες φύλλα

Εκτέλεση
Μέσα σε ένα φλιτζάνι κρύο νερό, βάζουμε τις ζελατίνες και τις αφήνουμε για μια ώρα περίπου να μουλιάσουν. Με ένα κουτάλι τις ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά και έπειτα ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Τα βάζουμε όλα μέσα σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε τη κατσαρόλα πάνω στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια το μίγμα με μια ξύλινη κουτάλα για να μη μας κολλήσει. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αδειάζουμε το μίγμα στο παγωτοδοχείο και το βάζουμε στον καταψύκτη να παγώσει. Το βγάζουμε από το καταψύκτη, το αφήνουμε λίγο έξω να μαλακώσει και το χτυπάμε στο μίξερ έως ότου διπλσιαστεί σε όγκο και ασπρίσει. Το ξαναβάζουμε στο παγωτοδοχείο και τον καταψύκτη. Όταν θέλουμε να το κεράσουμε, το αφήνουμε λίγο έξω σε θερμοκρασία δωματίου και το σερβίρουμε με βύσσινο και αμύγδαλα καβουρδισμένα.
 Μπορούμε να βάλουμε μέσα στο παγωτό, κερασάκι ψιλοκομμένο, κακάο, σοκολάτα, καφέ ή ό,τι άλλο θέλουμε !!!

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: