Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

8 Αυγούστου 2012

Τάρτα με ελιές και ανθότυρο!


Υλικά
350 γραμμάρια ανθότυρο
1 φύλλο σφολιάτας
200 γραμμάρια γραβιέρα
3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
3 κουταλιές της σούπας λάδι
100 ml λευκό κρασί
2 αυγά
60 γραμμάρια πάστα ελιάς
μισή κουταλιά σούπας ρίγανη

Εκτέλεση
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας πάνω σε μια φόρμα για τάρτα, ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά της. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε μέχρι τα υγρά εξατμιστούν. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και κατόπιν προσθέτουμε το ανθότυρο κομματιασμένο και τη γραβιέρα τριμμένη. Μετά ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα με πηρούνι και αλατοπίπερο. Απλώνουμε το μίγμα στην τάρτα, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά.

Καλή επιτυχία!!!

συνταγή από τη Μεβγάλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: