Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

26 Αυγούστου 2012

Σου αλμυρά!

Υλικά 
(για 30 κομμάτια περίπου)
Για τη ζύμη
1 ποτήρι νερό
1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1/2 ποτήρι μαργαρίνη
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν
1/4 κουταλάκι αλάτι
4 αυγά

Επιλέγουμε τη γέμιση που μας αρέσει:
Γέμιση α΄
1 κονσέρβα τόνο στραγγισμένο
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 μέτριο κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
3 - 4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα

Γέμιση β΄
150 γραμ. ροκφόρ
125 γραμ. φρέσκο βούτυρο
150 γραμ. τυρί σε κρέμα

Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό, το βούτυρο και τη ζάχαρη σ΄ένα κατσαρολάκι να βράσουν. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Μόλις βράσει, ρίχνουμε μέσα όλο το μίγμα του αλευριού και ανακατεύουμε γρήγορα, μέχρι να πήξει (είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα). Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε τα αυγά ένα - ένα. Ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε το ταψί και με ένα κουταλάκι που το βουτάμε στο νερό, ρίχνουμε μπαλίτσες στη σειρά
στο ταψί μας (να έχουν κενό ανάμεσά τους, όχι κοντά η μια με την άλλη). Τα ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε τη γέμισή μας.

Γέμιση α΄
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ τον τόνο, το κρεμμυδάκι, τα αγγουράκια τουρσί και την μαγιονέζα.
Γέμιση β'
Βάζουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο και το ροκφόρ στο μπλέντερ, να γίνουν όλα μαζί μια κρέμα.

Χωρίζουμε τα σου στη μέση (όχι τελείως) και γεμίζουμε.

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: