Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

7 Αυγούστου 2012

Cheese cake με digestive Παπαδοπούλου !!!



Υλικά
(Για 5 μερίδες)
Υλικά για βάση
1 πακέτο Digestive Παπαδοπούλου 250 γραμμάρια
3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
Υλικά για την κρέμα
400 γραμμάρια τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
300 γραμμάρια (1 ½ κούπα) κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
90 γραμμάρια (5 κουταλιές σούπας) ζάχαρη
1 βανίλια
Υλικά για την μαρμελάδα
100 γραμμάρια φράουλες
100 γραμμάρια  βατόμουρα μαύρα
100 γραμμάρια φραμπουάζ σε κονσέρβα
100 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μίξερ, λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι και ενσωματώνουμε. Στρώνουμε το μίγμα σε μια φόρμα-τσέρκι πιέζοντας το με ένα κουτάλι.
Χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, για 3’ και ύστερα ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος για να αφρατέψει το μίγμα.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να παγώσει.

Εκτέλεση για την μαρμελάδα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα φρούτα να βράσουν μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύοντας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5’. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και τότε την περιχύνουμε πάνω στο cheese cake.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30’ και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!!!

συνταγή από "μπισκότα Παπαδοπούλου"

Δεν υπάρχουν σχόλια: