Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

4 Σεπτεμβρίου 2012

Μοσχαράκι ρολό κατσαρόλας, με τυρί!

Υλικά
1 1/2 κιλό μοσχαράκι
300 γραμμάρια τυρί κεφαλοτύρι
8-10 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 ποτηράκι κρασιού κρασί άσπρο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Παίρνουμε κρέας από μοσχαράκι. Το κόβουμε λεπτές φέτες και τις χτυπάμε να πλατύνουν. Κόβουμε γύρω γύρω όλα τα περιττά κρεατάκια, ώστε να πάρει η κάθε φέτα ένα κανονικό σχήμα. Σε ένα μπολάκι κόβουμε το τυρί κυβάκια, σε ένα άλλο μπολάκι ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Απλώνουμε τις φέτες από το κρέας σε ένα ξύλο, αλατοπιπερώνουμε καλά και τους βάζουμε κατά μήκος το τυρί που έχουμε κόψει σε κυβάκια και το πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σκόρδο. Το τυλίγουμε ρολό σφικτό και το δένουμε με κλωστή ραψίματος. Βάζουμε τα ρολάκια στην κατσαρόλα με το λάδι και το βούτυρο να τσιγαριστούν καλά και από τις δυο μεριές. Όταν ροδίσουν γύρω γύρω, τα σβήνουμε με το κρασί και αφού πάρουν 2-3 βράσεις, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερού νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Στο διάστημα που θα βράζουν αν χρειαστεί τους ρίχνουμε από λίγο νεράκι. Όταν ψηθούν, τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν και τα κόβουμε μπουκίτσες, μικρές φετούλες, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τις κλωστές. Το σερβίρουμε με πιλάφι, πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανητές, περιχυμένο με σάλτσα από το κρέας.

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: