Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

21 Σεπτεμβρίου 2012

Μπισκότα με γεύση μπανάνα!

Μπισκοτάκια εύκολα, νόστιμα, πρωτότυπα, 
με άρωμα μπανάνας... 
για τον καφέ ή το τσάι μας!
Δοκιμάστε τα! 

Υλικά:
1,5 ποτήρι αλεύρι (ποτήρι=150 ml)
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Λίγο αλάτι
1,5 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο (ή τζίντζερ, ή μοσχοκάρυδο, ή κανέλα, κλπ. ότι σας αρέσει)
Μισό ποτήρι (ή λίγο παραπάνω) ζάχαρη
10 γρ. ζάχαρη βανίλια
1,5 με 2 μπανάνες (θα χρειαστούμε 1 φλιτζάνι πουρέ μπανάνας)
Μισό φλιτζάνι φυτικό λάδι
1/2 φλιτζάνι ψίχα καρύδας (ή ψιλοκομμένα καρύδια)
Χυμό λεμονιού (για να "σβήσουμε" τη σόδα και να "ψεκάσουμε" λίγο τις μπανάνες)

(Αν η ψίχα καρύδας είναι πολύ ξηρή, τότε καλό είναι να την ενυδατώσετε με λίγη ποσότητα βραστό νερό για να μαλακώσει)

Εκτέλεση:
1) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2) Κάνουμε πουρέ την μπανάνα (με το μούλτι ή με τον τρίφτη). Ραντίζουμε ελαφρώς το πουρέ με χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε το μίγμα μαζί με τη ζάχαρη και το λάδι. Χτυπάμε το στο μίξερ για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη σόδα σβησμένη με χυμό λεμονιού.
3) Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το κάρδαμο (ή άλλο μπαχαρικό). Ύστερα τα ενώνουμε με το πουρέ μπανάνας, προσθέτουμε καρύδα (ή καρύδια). Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά. Η ζύμη πρέπει να είναι παχύρρευστη.
4) Βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια σας και παίρνοντας με το κουτάλι ένα μικρό κομμάτι της ζύμης φτιάχνουμε μπάλες (στο μέγεθος ενός καρυδιού). Μετά τοποθετούμε τις μπάλες σε ένα ταψί στο οποίο από πριν έχουμε βάλει λαδόκολλα. Οι μπαλίτσες πρέπει να είναι μαλακές ώστε να απλωθούν σταδιακά.
5) Ψήνουμε τα μπισκότα για 15-17 λεπτά. Ύστερα τα αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα για φάγωμα!

Καλή επιτυχία!!!

http://woman-life.ucoz.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: