Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

27 Σεπτεμβρίου 2012

Προφιτερόλ!


Υλικά
Για την κρέμα:
250 γραμ. ζαχαρούχο Νουνού
250 γραμ. νερό
2 αυγά
50 γραμ. αλεύρι
1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
λίγη βανίλια

Για την σως:
250 γραμ. ζαχαρούχο Νουνού
25 γραμ. νερό
40 γραμ. βούτυρο
400 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα

Για τα σου: Δείτε εδώ πως τα φτιάχνουμε.
(για 30 κομμάτια περίπου)
1 ποτήρι νερό
1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1/2 ποτήρι μαργαρίνη
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν
1/4 κουταλάκι αλάτι
4 αυγά
Εκτέλεση
Για την κρέμα, βράζουμε το νερό με το ζαχαρούχο Νουνού και προσθέτουμε το αλεύρι με τα αυγά, αφού προηγουμένως τα έχουμε χτυπήσει. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις, ώσπου η κρέμα να δέσει. Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και γεμίζουμε τα σου.
Για τη σως, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν - μαρί. Ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο με το νερό και τα αδειάζουμε στη λιωμένη σοκαλάτα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη σως να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε τα σου. Γαρνίρουμε με σαντιγύ. Διατηρούμε το προφιτερόλ στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!!!

6 σχόλια:

Λίλα είπε...

Ποιός αντιστέκεται στο προφιτερόλ???

Ποδηλάτισσα είπε...

Θεϊκό!! Για ένα προφιτερόλ δεν θα έλεγα ποτέ όχι!!!!!

Eri είπε...

Αχ έχω και εγώ αύριο προφιτερόλ αλλά διαφορετικό.. Τέλειο γλυκάκι, φιλιά πολλά!

ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ είπε...

Κι εγώ πότε θα αρχίσω δίαιτα;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Εκτέλεσα τη συνταγή κατά γράμμα, ωστόσο όταν έβαλα το γλυκό στο ψυγείο, η σως πέτρωσε! Σε καμία περίπτωση δε έμοιαζε με προφιτερόλ! Μπορώ να το σώσω κάπως;Μήπως είναι μόνο για απευθείας κατανάλωση τελικά;

Τετράδιο συνταγών είπε...

Αγαπητή φίλη/ε δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιξε και δεν σου πέτυχε η σως..... Φαντάζομαι ότι μπορεί να φταίει ίσως το είδος βουτύρου που χρησιμοποίησες.... Πάντως, να ξέρεις η σως πρέπει να είναι αρκετά ρευστή... Την επόμενη φορά αν χρησιμοποιήσεις το ίδιο βούτυρο να προσθέσεις λίγο ακόμη νερό... Σ΄ευχαριστώ πολύ!