Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

10 Σεπτεμβρίου 2012

Μακαρονόπιτα!

Πανεύκολη μακαρονόπιτα και γευστικότατη!

Υλικά (για 8 άτομα)
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
4-5 φύλλα κρούστας
70 γρ. βούτυρο
4 αυγά (2 κρόκους κ΄ 2 ολόκληρα)
150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
100 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100 γρ. γκούντα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά περίπου και τα στραγγίζουμε καλά. Βουτυρώνουμε ένα σκεύος πυρίμαχο και το στρώνουμε με ένα φύλλο κρούστας. Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας από πάνω, βουτυρώνοντάς τα με πινέλο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους και τα ολόκληρα αυγά και το αλατοπίπερο. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό σοτάρουμε το μπέικον, μέχρι να πάρει χρώμα. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο βούτυρο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5 - 6 λεπτά, ώσπου να πιουν τα υγρά τους.
Αναμιγνύουμε τα ζυμαρικά με τα 2/3 από το μίγμα των αυγών, τα μανιτάρια, το μπέικον, το ζαμπόν και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε αυτό το μίγμα πάνω από τα φύλλα. Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μίγμα κρέμας και αυγών. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό κα ιπασπαλίζουμεμε λίγο μαϊντανό.

Καλή σας όρεξη!!!

Συνταγή από την ΑΒΕΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια: