Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

1 Σεπτεμβρίου 2012

Κεμπάπια της Αρχόντισσας!

   
Υλικά (για 1 πλούσια μερίδα)
για 3 κεμπάπ ανά μερίδα
μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 αυγό
μισό φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
κόκκινο γλυκό πιπέρι (πάπρικα),
κόλιαντρο και δυόσμο από μισό κουταλάκι
λίγο μαύρο πιπέρι και λίγο αλάτι
για συνοδευτικά
1 μελιτζάνα φλάσκα
1 κόκκινη πιπεριά
1 μεγάλη ντομάτα
3 λεπτές φέτες κασέρι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ, τα πλάθουμε καλά και χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία στρογγυλά και χοντρουλά μπιφτέκια.
Κόβουμε τρεις χονδρές φέτες μελιτζάνα και τρεις χονδρές φέτες ντομάτα οριζόντια. Κόβουμε και την πιπεριά στα τρία.
Ψήνουμε σε κάρβουνα (ή σε γκριλ εν ανάγκη) τα μπιφτέκια και τα αποσύρουμε λίγο πριν είναι έτοιμα. Μαζί τους ψήνουμε και τα λαχανικά.
Σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε ως βάση τις 3 φέτες ψημένης μελιτζάνας χώρια, επάνω τους τις πιπεριές, κατόπιν τα κεμπάπ, από πάνω τις ντομάτες και καλύπτουμε το καθένα με μια λεπτή φέτα κασέρι.
Βάζουμε το ταψάκι σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει και ψήνουμε έως ότου λιώσει και πάρει χρώμα το κασέρι.

Καλή επιτυχία!!!

 Από την κα Άννα Σαχανίδου - Δράμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: