Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

29 Δεκεμβρίου 2014

Μιλφέιγ!

Απλό, εύκολο... γευστικότατο!!!

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
1 φακελάκι (του εμπορίου) κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
1 κουτί ερμόλ ή μόρφατ
(Θα χρειαστούμε γάλα και ζάχαρη άχνη για τις κρέμες)

Εκτέλεση
Τρυπάμε τα φύλλα της σφολιάτας με ένα πηρούνι και τα ψήνουμε ξεχωριστά, σε ένα ταψί με λαδόχαρτο, ώσπουν να ροδίσουν (γύρω στα 10 λεπτά, στους 160 βαθμούς).
Χτυπάμε το περιεχόμενο της κρέμας ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ, βάζοντας τα υλικά που αναγράφει ο φάκελος (γάλα 3 φλιτζάνια τσαγιού), για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να δέσει η κρέμα.
Χτυπάμε το ένα κουτί ερμόλ ή μόρφατ, ρίχνοντας σταδιακά, λίγο γάλα (γύρω στο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού), λίγη ζάχαρη άχνη (2 γεμάτες κουταλιές περίπου) και λίγο κονιάκ για να αρωματιστεί η κρέμα μας.
Κόβουμε τα ψημένα φύλλα της σφολιάτας ανάλογα με το μέγεθος του τάπερ που θα βάλουμε το γλυκό μας.Τοποθετούμε το ένα ψημένο φύλλο σφολιάτας. Ό,τι περισσεύει το κρατάμε στην άκρη για το τέλος. Απλώνουμε την πρώτη κρέμα μας (ζαχαροπλαστικής).
Ακολουθεί το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Καλύπτουμε με τη σαντιγύ ομοιόμορφα.
Τέλος, τρίβουμε με τα χέρια μας τα κομμάτια σφολιάτας που μας περίσσεψαν και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού.

Καλή επιτυχία!!!
Άλλη συνταγή για μιλφέιγ

ΕΔΩ και ΕΔΩ



3 σχόλια:

Ποδηλάτισσα είπε...

Το μπλοκ σου υπέροχο... η παρουσίαση των συνταγών σε οδηγεί σε όλες εποχές!!! Η σημερινή συνταγή σου παραπέμπει σε ένα πολύ ωραίο γλυκό που παρασκευάζεται εύκολα!!!! Χαίρομαι που σε συνάντησα!!!!!!!

Ποδηλάτισσα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Tonias' blog είπε...

θα το κάνω άμεσα η κόρη μου και ο άντρας μου το λατρεύουν καλοφάγωτο!!!!!