Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

6 Σεπτεμβρίου 2012

Για να μη σπάσουν τα αυγά μας!


eggs-πως να μη σπάσουν τα αυγά-αυγά-μυστικά για αυγά-συμβουλές μαγειρικής

  • Αν βάλουμε τα αυγά να βράσουν κατευθείαν από το ψυγείο, είναι πολύ πιθανό να σπάσουν. 
  • Αν ξεχάσαμε να τα βγάλουμε από το ψυγείο, λίγο νωρίτερα, για να μην ραγίσουν, τα κρατάμε για 2 λεπτά κάτω από το ζεστό νερό της βρύσης πριν τα βάλουμε να βράσουν. 
  • Επίσης, πριν βάλουμε τα αυγά στο νερό, μπορούμε να τα τρυπήσουμε με μια καρφίτσα για να αποφύγουμε τα ραγίσματα. 
  • Αν τα αυγά ραγίσουν την ώρα που τα βράζουμε, στάζουμε λίγο ξίδι στο νερό για να μην τρέξει το ασπράδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: