Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

22 Σεπτεμβρίου 2012

Ρολά με μπισκότα πτι-μπερ και γέμιση πραλίνας ή μαρμελάδας!

Μια πολύ γευστική πρόταση από την πτι-μπερ!

Υλικά:
Για 24 τεμάχια
1 πακέτο πτι-μπερ Παπαδοπούλου
225g γλυκόζη
225g πραλίνα σοκολάτας ή μαρμελάδα.

Εκτέλεση:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με έναν πλάστη
Λιώνουμε τη γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέσα σε αυτή τα μπισκότα πού έχουμε θρυμματίσει.
Βάζουμε ένα λαδόχαρτο (διαστάσεων 20x30cm) στην επιφάνεια εργασίας μας. Ρίχνουμε το μίγμα μας πάνω σε αυτό και καλύπτουμε με ένα δεύτερο λαδόχαρτο ίδιων διαστάσεων.
Όπως έχουμε το μίγμα καλυμμένο με το δεύτερο λαδόχαρτο, δουλεύουμε με τη βοήθεια του πλάστη πάνω από το λαδόχαρτο μέχρι το μίγμα μας να απλωθεί (σα να ανοίγουμε φύλλο).
Αφαιρούμε το πάνω λαδόχαρτο.
Απλώνουμε επάνω στο μίγμα μας (μορφή φύλλου πλέον) την πραλίνα ή τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας και το τυλίγουμε σε ρολό (χωρίς το κάτω λαδόχαρτο).
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει, και κόβουμε σε ροδέλες.
Σερβίρουμε τις ροδελίτσες σκέτες ή βουτηγμένες σε σοκολάτα.
Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε μια χούφτα καλοψημένα και σπασμένα αμύγδαλα ή φουντούκια επάνω στη γέμιση κι έπειτα να τυλίξουμε σε ρολό.

Καλή επιτυχία!!!

http://www.papadopoulou.gr

2 σχόλια:

Mary είπε...

Πάρα πολύ ωραίο το μπλογκ σου!

Συγχαρητήρια!

Τετράδιο συνταγών είπε...

Σ΄ευχαριστώ πολύ Mary! Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις!