Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

4 Σεπτεμβρίου 2012

Παγωτό φράουλα!


Υλικά 
Για 6-8 μερίδες
3 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες
ή κεράσια (από τα οποία έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
Για το γαρνίρισμα
1/2 φλιτζάνι χοντροκοπανισμένη καρυδόψιχα
έτοιμη σος φράουλας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα φύλλα τους. Κρατάμε περίπου 10 φράουλες κατά μέρος και κάνουμε τις υπόλοιπες πουρέ, περνώντας τις από το μπλέντερ. Στη συνέχεια περνάμε τον πουρέ από λεπτή σίτα, για να γίνει βελούδινος.
Σε μέτριο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί, προσθέτοντας τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τον πουρέ φράουλας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τοποθετούμε το μίγμα σε πλαστικό, ρηχό δοχείο που να μπαίνει στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει για 3 έως 6 ώρες. Στο διάστημα αυτό ανακατεύουμε το μίγμα τακτικά με ένα πηρούνι.
Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε τις φράουλες που έχουμε κρατήσει κατά μέρος, σε 4-6 ατομικά μπολ ή ποτήρια παγωτού. Προσθέτουμε από δυο μπάλες παγωτού με το ειδικό κουτάλι και περιχύνουμε με την έτοιμη σος φράουλας. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να ετοιμάσουμε σαντιγί και διακοσμούμε τις μπάλες του παγωτού με κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Πασπαλίζουμε με την κοπανισμένη καρυδόψιχα, περιχύνουμε με λίγη ακόμη σος φράουλας και σερβίρουμε αμέσως.
(Μπορούμε να σερβίρουμε το παγωτό με ολόκληρες φράουλες ή κεράσια και φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου)

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: