Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

3 Σεπτεμβρίου 2012

Μηλόπιτα με σοκολάτα!

Μια μηλόπιτα διαφορετική από τις άλλες! 
Ο συνδυασμός μήλου, σοκολάτας και κανέλας... τέλειος!!!
Υλικά

1 πακέτο πτι-μπερ Παπαδοπούλου αλεσμένα
250 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακωμένη
150 γραμ. ζάχαρη
4 αυγά
75 γραμ. αλεύρι
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
40 γραμ. κακάο σκόνη
4 μήλα μέτρια
250 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη

Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι με πλευρά 28 εκ. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, τα μπισκότα αλεσμένα, το μπέικιν, το κακάο και την κανέλα. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το ένα μήλο και το προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με την κουβερτούρα. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψάκι και ισιώνουμε την επιφάνεια. Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα μήλα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε στην επιφάνεια του μίγματος, έτσι ώστε η μία φέτα να ακουμπάει λίγο επάνω στην άλλη. Βάζουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 45 - 50 λεπτά περίπου. Μ΄ένα μαχαιράκι δοκιμάζουμε... Αν βγαίνει στεγνό  είναι έτοιμο.
Όταν ψηθεί, βάζουμε τη μηλόπιτα σε πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσει για να τη σερβίρουμε.
(Αν θέλουμε αντικαθιστούμε τα μήλα, με αχλάδια)
Καλή επιτυχία!!!
Συνταγή από πτι-μπερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: