Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

1 Σεπτεμβρίου 2012

Χοιρινό με κρέμα γάλακτος και ουίσκι!


Υλικά:
1 κιλό κρέας χοιρινό, μαλακό
1 φλιτζάνι τσαγιού ουίσκι
1 φύλλο σφολιάτας
3/4 φλιτζανιού βούτυρο
1 κουτί κρέμα γάλακτος
Τυρί ένταμ ή γκούντα
Αλάτι, Πιπέρι, λάδι για το άλειμμα του ταψιού


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφουμε με λάδι το ταψί μας και απλώνουμε το φύλλο.
Τσιγαρίζουμε στο τηγάνι μας με λίγο βούτυρο το χοιρινό κρέας, που το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο νερό αν χρειαστεί για να αραιώσει λίγο. Αφήνουμε να βράσει το χοιρινό μας και προς το τέλος σβήνουμε με το ουίσκι. Αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμη, ώσπου να "σωθούν" τα υγρά του και αλατοπιπερώνουμε.
Ανοίγουμε τη σφολιάτα και ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο στην επιφάνειά της.
Ανακατεύουμε το κρέας με τα τυριά σε ένα μπολ και απλώνουμε το μίγμα στη σφολιάτα. Τυλίγουμε σε ρολό και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς, μέχρι να πάρει ρόδινο χρώμα!

Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: