Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

21 Σεπτεμβρίου 2012

Η σοκολατόπιτα του Παρλιάρου!

Την έχω δοκιμάσει αρκετές φορές 
και σας συστήνω να τη φτιάξετε! 
Δεν περιγράφεται η γεύση της!

Υλικά:
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
110 γρ. βούτυρο ανάλατο
4 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι
15 γρ. κακάο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στα αυγά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα προσθέτουμε με το ξύσμα στο μείγμα των αυγών και κουβερτούρας. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά να ενωθούν.
Γεμίζουμε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε τη σοκολατόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 - 210 βαθμούς, για 15-20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Σερβίρουμε τη σοκολατόπιτα σε μερίδες, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη ή με σαντιγί!

Εδώ το βίντεο πως να φτιάξετε τη σοκολατόπιτα αυτή:


Δεν υπάρχουν σχόλια: