Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

7 Σεπτεμβρίου 2012

Σφολιάτα σουφλέ με ζαμπόν, τυρί και κρέμα γάλακτος!

Υπέροχη γεύση! Καταπληκτικό φαγητό!

Υλικά
1 μεγάλο φύλλο σφολιάτα
100 γραμ. τυρί τσένταρ, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
200 γραμ. τυρί ρεγκάτο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
6 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένο
4 αυγά (από τα οποία 2 ολόκληρα κ΄ 2 κρόκοι)
200 γραμ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
1 ντομάτα
λίγο βούτυρο
(Τα υλικά της συνταγής είναι για 4 άτομα)

Εκτέλεση
Στρώνουμε τη σφολιάτα σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Αφήνουμε να προεξέχουν τα περισσεύματα από το πλάι του ταψιού. Σε ένα βαθύ μπολ αναμιγνύουμε το τυρί τσένταρ και ρεγκάτο με το ψιλοκομμένο ζαμπόν. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τους 2 κρόκους και τα 2 αυγά ολόκληρα, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, τα ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Απλώνουμε το μίγμα πάνω στη σφολιάτα και γαρνίρουμε με μερικές φέτες ντομάτας.
Διπλώνουμε τις άκρες της σφολιάτας και τις αλείφουμε με λίγο βούτυρο που το έχουμε λιώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 45 λεπτά, ώσπου να φουσκώσει και να πάρει όμορφο ρόδινο χρώμα!

Καλή σας όρεξη!!!

Από παλιά συνταγή kerrygold

Δεν υπάρχουν σχόλια: