Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

29 Σεπτεμβρίου 2012

Τούρτα με ανανά!

Κάθε φορά που ξεφυλλίζω το συγκεκριμένο τετράδιο (απ΄όπου και η συνταγή μου αυτή)... κρυφογελάω!!! 
Και ξέρετε γιατί;;; Δοκίμαζα τις συνταγές που διάβαζα... και μετά δημιουργούσα το δικό μου " περιοδικό συνταγών" !!!.... 
Βλέπετε ότι έχω και την ανάλογη φωτογραφία, την οποία ούτε που θυμάμαι από που την είχα κόψει!...
Για όσους αγαπούν τη γεύση του ανανά, ας δοκιμάσουν!
Εμφανίσιμο γλυκό και φοβερό στη γεύση !!!

Υλικά
75 γραμ. αλεύρι
3 αυγά
50 γραμ. βούτυρο
200 γραμ. ζάχαρη
4 κουταλιές χυμό ανανά
6 φέτες ανανά
3 κουταλιές καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση
Βάζουμε στον φούρνο ένα ταψάκι με 100 γραμ. ζάχαρη καιτ ο βούτυρο και αφήνουμε να γίνει καραμελέ η ζάχαρη, ανακατεύοντας. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και πάρει χρυσαφί χρώμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε στη λιωμένη ζάχαρη τις φέτες του ανανά και την καρυδόψιχα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τον χυμό του ανανά και τ΄ασπράδια μαρέγκα. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στην καρεμελέ με τον ανανά και βάζουμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 -170 βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το γλυκό, αναποδογυρίζοντας το ταψί σε μια πιατέλα!

Καλή επιτυχία!!!

1 σχόλιο:

Mary είπε...

Γιαμ γιαμ....

Πεντανόστιμο φαίνεται!