Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

7 Σεπτεμβρίου 2012

Αμυγδαλωτά!

Αμύγδαλα ψιλοκομμένα, ζάχαρη άχνη, 
ασπράδια αυγών, βανίλες, άρωμα λεμονιού...
... και τα αμυγδαλωτά μας έτοιμα!!

Υλικά
1/2 κιλό αμύγδαλα
250 γραμ. ζάχαρη άχνη
3 ασπράδια αυγών
2 βανίλιες
το ξύσμα ενός λεμονιού
λίγο ανθόνερο (αν χρειαστεί)
λίγο κυδώνι γλυκό (για να βάλουμε από πάνω στο καθένα αμυγδαλωτό)

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη στα ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Μετά ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες, τη μαρέγκα και ανακατεύουμε σιγά σιγά.
Βάζουμε στο ταψί μια λαδόκολλα και από πάνω τοποθετούμε με διάφορα σχήματα τα αμυγδαλωτά μας, βάζοντας από πάνω ένα κυδωνάκι. Ψήνουμε σε πολύ μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.

Καλή επιτυχία σας εύχομαι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: