Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

30 Σεπτεμβρίου 2012

Κοκκινιστό κρέας με πιπεριές Φλωρίνης και πατάτες!

Μια νοστιμιά... χωρίς λόγια!
Δοκιμάστε!  
Είναι καταπληκτικό φαγητό!

Υλικά:
2 κιλά πατάτες
10 πιπεριές Φλωρίνης (ψημένες ή από βάζο)
1/2 κιλό κασέρι τριμμένο (γκούντα)

Για το κρέας:
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας (συμπυκνωμένο)
1/2 ποτήρι κρασί
1/2 ποτήρι νερό
1 κρεμμύδι
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το κρέας. Το κόβουμε σε κομματάκια και το αχνίζουμε με το λάδι. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι για να αχνιστεί κι αυτό και μετά το σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα, τα δαφνόφυλλα και το νερό. Κλείνουμε τη χύτρα να ψηθεί το κρέας για 25 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε τις πατάτες ροδέλες και τις τηγανίζουμε. Στη συνέχεια βάζουμε στο ταψί 2 στρώσεις πατάτες τηγανητές και μια στρώση πιπεριές Φλωρίνης, να καλύψουν το ταψί. Μετά απλώνουμε το κρέας, αφού το έχουμε ετοιμάσει νωρίτερα και για 10 λεπτά το ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Στο τέλος προσθέτουμε το κασέρι. Στον ήδη ζεστό φούρνο, τοποθετούμε πάλι το ταψί ίσα ίσα για να λιώσει το κασέρι... και το φαγητό μας είναι έτοιμο!!!

Καλή σας όρεξη!!!

" Από τη γιαγιά Σοφία "

Δεν υπάρχουν σχόλια: