Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

13 Οκτωβρίου 2012

Ντάκος (Κρητική κουκουβάγια)

Μια συνταγή που μας έρχεται 
από την όμορφη Κρήτη! 
Ντάκοι κρίθινοι με ντοματούλα 
και τριμμένη φέτα! 
Σκέτη Νοστιμιά!!!


Υλικά 
(για 3 μερίδες)

3 κρίθινοι ντάκοι
6 κουταλιές της σούπας
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 μεγάλες και ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
και ξεφλουδισμένες
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα ή μυζήθρα
αλάτι θαλασσινό

Εκτέλεση:

Βουτάμε για πολύ λίγο στο νερό τους ντάκους και τους αφήνουμε να στεγνώσουν. Τους ραντίζουμε με ελαιόλαδο και περιμένουμε μέχρι να απορροφηθεί καλά. Βάζουμε αλάτι θαλασσινό  όσο θέλουμε και ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα. Τοποθετούμε πάνω την ντομάτα και την τριμμένη φέτα ή μυζήθρα. Σερβίρουμε αμέσως!

Καλή όρεξη!!!

http://www.chania.gr

1 σχόλιο:

Αριάδνη είπε...

Πόσο νόστιμος και χορταστικός μπορεί να ναι ο ντάκος! Καλό Σαββατοκύριακο :-)