Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

5 Οκτωβρίου 2012

Χαλβάς με νισεστέ... από την Ελευθερία!

Χαλβάς λαχταριστός 
από τα χεράκια της φίλης μου Ελευθερίας! 
Την ευχαριστώ πολύ, πολύ... που μας έστειλε την συνταγή της!


Υλικά:
1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
1 κιλό ζάχαρη (ή 500gr φρουκτόζη)
1 σακούλι νισεστέ
6 ποτήρια του νερού νερό
1 κούπα του τσαγιού καβουρντισμένα αμύγδαλα κομμένα στα τέσσερα
κανέλα


Εκτέλεση:
Κόβουμε τα αμύγδαλα και τα καβουρντίζουμε (τα σκιάζουμε όπως το λέμε στα μέρη μου).
Σε μία λεκάνη βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη (ή τη φρουκτόζη), τον νισεστέ και τα ανακατεύουμε με το χέρι μας έως ότου διαλυθεί ο νισεστές.
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει καλά έτσι ώστε να μην μυρίζει λαδίλα, έπειτα ρίχνουμε το μείγμα νερού, νισεστέ, ζάχαρης και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει και ναι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Κατεβάζουμε τον χαλβά από την φωτιά, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τον ανακατεύουμε πολύ καλά να πάνε τα αμύγδαλα παντού.
Τον βάζουμε σε ταψί, τον στρώνουμε και από πάνω ρίχνουμε την κανέλα.

Σημείωση: Αν χρησιμοποιήσετε ζάχαρη ο χαλβάς θα είναι ημιδιαφανής, αν χρησιμοποιήσετε φρουκτόζη θα είναι σαν σαπούνι.

Καλή επιτυχία!!!

1 σχόλιο:

christina's eyes είπε...

θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω φαίνεται τέλειο και πολύ πολύ νόστιμο!