Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

20 Οκτωβρίου 2012

Κουλουράκια περιχυμένα με λιωμένη κουβερτούρα!

Λαχταριστά κουλουράκια, που μπορούν να συνοδέψουν 
την ώρα του καφέ μας... 
που λατρεύουν τα παιδιά, μικρά... και μεγάλα! 
Εύκολα στην παρασκευή τους, περιχυμένα με κουβερτούρα, 
μας περιμένουν να τα απολαύσουμε!!! 
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!
Υλικά:
1 ποτήρι κρασί άσπρο
2 ποτήρια καλαμποκέλαιο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
800 γραμ. περίπου αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
κανέλλα σε σκόνη
σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε. Να γίνει ζύμη απαλή. Πλάθουμε στενόμακρα κουλουράκια. Σε ένα πιάτο βάζουμε ζάχαρη ανακατεμένη με κανέλα. Κυλούμε ένα ένα τα κουλουράκια σ΄αυτή και τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα του φούρνου, στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου για 20 λεπτά. Όταν κρυώσουν, τα γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα. Γίνονται περίπου 70 - 80 κουλουράκια.
Καλή επιτυχία!!!
Η συνταγή είναι από παλιό περιοδικό "Προς την Νίκην" από την κ. Μαίρη Ζ.

1 σχόλιο:

loulou είπε...

Εξαιρετικά!Μακαρι να μπορουσα να το μεταρεψω σε weight watchers ποντους για το μπλογκακι μου!