Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

4 Οκτωβρίου 2012

Σαρδέλες στον φούρνο με πιπεριές και ντομάτες!

Ψάρια πουλάω και δε με νοιάζει που 'χω μιαν άκρη στην αγορά... χαμογελάω κόντρα στ' αγιάζι και απ' το δάκρυ βγάζω χαρά... Η φτήνια τρώει τον παρά, η στενοχώρια τη χαρά, πέτα μολύβι και χαρτί κι έλα μαζί μας στη γιορτή! Πουλάω ψάρια και δε με νοιάζει αν στάζω αρμύρα θαλασσινή, τα παλικάρια δεν τα πειράζει, άγκυρα βίρα, όρτσα πανί! Πουλάω ψάρια και καμαρώνω για το ψωμί μου το αρμυρό, χίλια φεγγάρια δεν ξαργυρώνω με μια στιγμή που θα χαρώ!!!

Σαρδελίτσα φρέσκια λοιπόν, 
περιτριγυρισμένη από πιπερίτσες, ντοματούλα και ελιές! 

Υλικά:
1 κιλό σαρδέλες
2 μέτρια κρεμμύδια
2 πιπεριές
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
2 μέτριες ντομάτες
αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
μερικές μαύρες ή πράσινες ελιές
γαλέτα

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, κόβουμε και πετάμε τα κεφάλια, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια. Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια τις πιπεριές. Σωτάρουμε με λάδι τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, κομμένες σε φέτες, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να ψηθεί σε δυνατή φωτιά μερικά λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσει για 25 λεπτά. Βάζουμε σε ταψί τη σάλτσα με τις σαρδέλες και ανάμεσα σκορπάμε μερικές ελιές. Πασπαλίζουμε με γαλέτα.
Ψήνουμε τις σαρδέλες σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα. Τις σερβίρουμε με σάλτσα ντομάτα.


Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: