Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση!
Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

3 Οκτωβρίου 2012

Μαντζούνια!

Μαντζούνια!
Καραμέλα!
Για μικρούς και μεγάλους φίλους!
Υλικά:
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
λίγο νεράκι
άσπρο χαρτί για να κάνουμε χωνάκια

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε 1 ποτήρι ζάχαρη, τη βρέχουμε καλά με νερό, ρίχνουμε μέσα 1 κουταλάκι λεμόνι και βράζουμε το μίγμα μέχρι να δέσει και να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Προσέχουμε να μη σκουρύνει πολύ, γιατί αλλιώς θα πικρίσει!
 Φτιάχνουμε χωνάκια με άσπρο χαρτί σε όποιο μέγεθος θέλουμε, τα βάζουμε όρθια μέσα σε ποτήρια και αδειάζουμε την καυτή καραμέλα σε κάθε χωνάκι, προσεκτικά όμως να μην καούμε!!!
Μπήγουμε από ένα ξυλάκι στο κάθε ένα και τα αφήνουμε να παγώσουν και να σφίξουν. Όταν σφίξουν βγάζουμε το χαρτάκι και τα μαντζούνια μας (γλειφιτζούρια) είναι έτοιμα!!!

Καλή σας μέρα!


Δεν υπάρχουν σχόλια: