Γεια σας φίλοι και φίλες! Μαζί σας θα μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές και αναμνήσεις! Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που ίσως ξεχάστηκαν στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου και που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, συνταγές πλημμυρισμένες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, συνταγές απλές, καθημερινές, δοκιμασμένες από εμένα και από φίλους. Γεμάτες αγάπη, θαυμασμό και νοσταλγία για αυτές τις "μάγισσες" της κουζίνας, τις παλιές νοικοκυρές, που με φτηνά υλικά, κέφι και μεράκι έκαναν την μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση! Ας ξεφυλλίσουμε λοιπόν το τετράδιό μας, τις αναμνήσεις... τις στιγμές μας! Και... "ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ"...

10 Οκτωβρίου 2012

Κεφτεδάκια με πιπεριές!

 Ένα εξαιρετικό πιάτο στο τραπέζι μας!

Υλικά:

1/2 περίπου κιμά
1 κουταλάκι ψιλοκομμένος δυόσμος
4-5 ψιλοκομμένα κρεμμύδια φρέσκα
2 κουταλιές ούζο
μια πρέζα πάμπρικα
3 πιπεριές κόκκινες κομμένες
3 πιπεριές πράσινες κομμένες
250 γρ. ψωμί μουσκεμένο και στιμμένο
ελαιόλαδο
1 μέτριο τριμμένο κρεμμύδι
1 αυγό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτρια μελιτζάνα φλάσκα
1 pummaro ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε σε μπολ τον κιμά με το κρεμμύδι, τη μελιτζάνα, το ψωμί, το δυόσμο, το αβγό, το ούζο, 3 κουταλιές λάδι, αλάτι και πιπέρι και λίγο νερό ώστε να είναι η ζύμη μας αφράτη. Πλάθουμε τη ζύμη σε κεφτέδες και τους τηγανίζουμε. Σοτάρουμε με το λάδι τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το pummaro, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ½ φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει 5 με 6’, προσθέτουμε τους κεφτέδες και αφήνουμε να βράσει το φαγητό 15’ περίπου. Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.
 
Καλή όρεξη!!!
Μια γευστική πρόταση από την elais! 

2 σχόλια:

Σοφία είπε...

Αγαπημένη συνταγή,
τη διαφορά κάνει η προσθήκη της πιπεριάς,
τέλεια !

christina's eyes είπε...

μοιάζουν τόσο νόστιμοι και τόσο λαχταριστοί αλλά δε μπορώ τα πικάντικα